Ανέγερση Κουζίνας στο Σχολείο Αγ. Αντωνίου στο Μόντε (Ουγκάντα)

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Ομάδα ΑΓΑΠΗΣ ΧΕΡΙΑ αρχίζει άμεσα την ανέγερση κουζίνας, μαγειρείου και τραπεζαρίας στο Σχολείο Αγ. Αντωνίου στο Μόντε, χάρη στη γενναιόδωρη εισφορά της κυπριακής εταιρίας ΧΜ!

 

Το Σχολείο του Αγίου Αντωνίου στο Μόντε είναι το μεγαλύτερο από τα συνεργαζόμενα σχολεία μας στην Ουγκάντα. Στον χώρο στεγάζονται Δημοτικό, Γυμνάσιο και Ορφανοτροφείο / Ξενώνας για μαθητές. Στα σχολεία του Μόντε φοιτούν 664 παιδιά, στα οποία παρέχεται καθημερινή σίτιση, ενώ 348 παιδιά διαμένουν στο Οικοτροφείο του σχολείου.

 

Αυτή τη στιγμή το φαγητό ετοιμάζεται και σερβίρεται σε υπαίθριο χώρο, καθώς τα μαγειρεία δεν είναι στεγασμένα, η φωτιά ανάβει με ξύλα, με αποτέλεσμα το φαγητό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε χώμα, σκόνη, μύγες, κλπ.

 

Η Ομάδα ΑΓΑΠΗΣ ΧΕΡΙΑ αποφάσισε να αναλάβει την ανέγερση στεγασμένου χώρου με εξοπλισμό κουζίνας που θα αναβαθμίσει τόσο την ποιότητα τροφής όσο και τη διαδικασία παρασκευής της.

 

Τα έξοδα του έργου, που αναμένονται να φτάσουν τα 10.750 ευρώ θα αναλάβει εξολοκλήρου η κυπριακή εταιρία ΧΜ. Η ΧΜ βρίσκεται στο πλευρό της Ομάδας μας με διάφορους τρόπους, και το έργο μας δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνεχή και ουσιαστική στήριξή τους. 

 

Κατά την ανέγερση αναμένεται να απασχοληθούν εργάτες και τεχνίτες από την περιοχή. Το έργο εμπίπτει στο στόχο της Ομάδας μας να υλοποιεί έργα που προσφέρουν ουσιαστική ανάπτυξη στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης και της εμπλοκής των μελών της.